+381 24 544 200 cisz@tippnet.rs

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség kétnapos Civil pikniket szervezett a Ludasi-tó mellett elhelyezkedő Róka-tanyán. Az összejövetel célja, hogy segítse a civil szervezetek között a szorosabb kapcsolat kialakítását, kötetlen tapasztalatcserét, egymás munkájának a megismerését, barátkozást. Vajdaság számos településéről, Magyarországról és Romániából érkeztek szervezeti vezetők és tagok.

A kétnapos piknik bemutatkozással kezdődött, majd megbeszélték a közösségi oldalak hatékony használatát. Vitaindítóként Budincsevity Angéla (Segítsük Egymást Vajdaság) és Kalmár Eszter (Horgosi Segítségnyújtó Csoport) beszámolt arról, hogy ők segítő tevékenységük során hogyan használják a közösségi oldalakat és milyen hatással van munkájukra.

Másnap Dr. Bodó Barna (Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége) A Magyar Napok és a közösségépítés címmel tartott előadást. Komoly beszélgetés alakult ki a téma kapcsán, kifejtették a fesztiválok jelentőségét és szükségességét.

Kis Zoltán (Ökobecse Polgári Egyesület) kiállította a papírból készített használati és dísztárgyait. Egyesületének tevékenységei közé tartozik a hulladék újrahasznosítás népszerűsítése.

Mr. Hulló István (Etnolife Egyesület) ismertette a Róka-tanya, a Ludasi-tó és a környék történetét, megtekintették a tájházat és az ott kiállított tárgyakat, ásatási leleteket.

Végül a résztvevők elégedetten értékelték az együtt eltöltött két napot, és arra a véleményre jutottak, hogy szükség van az ilyen jellegű programokra, ahol az előadások mellett lehetőség van feltöltődésre, beszélgetésre, kikapcsolódásra.

 


Pannon RTV felvétele

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom