+381 24 544 200 cisz@tippnet.rs

2020. szeptember 7-én Tornyoson jártunk a Magda-lak Tájház Egyesületben. Megtekintettük Szabó Magda, nyugalmazott óvónő magángyűjteményét, amely több évtizedes gyűjtőmunka eredménye. Megismerhettük a különböző munkálatok során használt eszközöket, használati tárgyakat, edényeket, bútorokat, korhű viseleteket.

Szabó Magda érdekes anekdotákkal, családi történetekkel fűszerezve mesélt a kiállított tárgyakról. Szándéka az idelátogatók megismertetése a 20. század eleji és közepi hétköznapokkal. A gyűjteményt nagyrészt saját és férje elődeinek használati tárgyai és bútorai alkotják, ugyanakkor helyi és Tornyos környéki önkéntes felajánlások folytán folyamatosan bővül.

Ezt követően tartalmas beszélgetést folytattunk néhány helyi és környékbeli egyesület tagjával. Szó esett a jelenlegi járványügyi helyzetben való működés lehetőségeiről, megvitattuk, ki hogyan vészelte át a karantén időszakát és a jövőbeni terveket. Nosztalgiával sorolták a számos megvalósított rendezvényt, fellépést, utazást, találkozókat. Reméljük, hogy mielőbb mindenki folytatni tudja félbehagyott tevékenységét.

Köszönjük a szeretetteljes fogadtatást!

A program támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap.

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom