+381 24 544 200 cisz@tippnet.rs

BEMUTATKOZÁS

Közösségünk önszerveződő ereje a legfontosabb jele a közösség élni akarásának, az önszerveződés legmegfelelőbb formája pedig a civil szervezet. Azért alakult meg 2008-ban a Vajdasági Magyar Civil Szövetség (továbbiakban: CISZ), hogy a működű vagy megalakulni készülő civil szervezetek köré velük együttműködve egy olyan közeget alakítson ki, amelyben a civilek tevékenysége minél hatékonyabban tudja szolgálni a közös igények megfogalmazását és kielégítését.

Az elmúlt években értünk el eredményeket. Részt vettünk a Vajdasági Magyar Civil Stratégia elkészítésében, több éve már működtetjük a szabadkai civil központot, közreműködtünk a Vajdasági Magyar Civil Kataszter mőködtetésében, számos fórumot, találkozót, képzést, szemináriumot szerveztünk, kapcsolatokat építettünk civilek között, jelen vagyunk a médiában, a politikai különböző szereplőihez, alapítványokhoz juttattuk el értékeléseinket, javaslatainkat.

Fő eszközünk a párbeszéd, fő kapcsolatformánk pedig a partnerség. Egy atomizálódó közösségben a legnagyobb feladat, hogy megszólítsuk a másikat. A CISZ minden tevékenysége erre irányul. Ebben a szellemben értelmezendő a jelmondatunk is: Civilek a civilekért.

Béres Zoltán,
a CISZ elnöke

Délvidéki Civil Portál

Archívum

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom