+381 24 544 200 cisz@tippnet.rs

Civil Tanácskozás Szabadkán

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség Nonprofitként a piacon címmel tanácskozást szervezett Szabadkán civil szervezetek részére a gazdasági tevékenység végzésének lehetőségeiről, törvényes kereteiről. A vajdasági civil szervezetek körében még nem igazán elterjedt a gazdasági tevékenység végzése, főleg a pályázati forrásokból származó bevételből tevékenykednek, amely nem elegendő a szervezetek fenntartásához.

B. Balogh Edit, a szegedi Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület ügyvezető igazgatója ismertette a bevétel szerzés lehetőségeit, kiemelte az előzetes piackutatás szükségességét, a felkínált árú vagy szolgáltatás reklámozásának fontosságát, a vevőkör felkutatását, a lehetséges buktatókat, a magyarországi szabályozást. Végül bemutatott néhány Magyarországon bevált jó gyakorlatot.

Losoncz Dávid temerini ügyvéd ismertette a gazdasági tevékenység végzéséhez fűződő szerbiai jogszabályokat: a bejegyzés módját, az egyes tevékenységekhez fűződő szabályzást.

Harmath Éva zentai könyvelőnő a gazdasági tevékenységre vonatkozó szerbiai pénzügyi szabályokról beszélt, amelyeket mindenképpen szem előtt kell tartani.

A résztvevők nagy érdeklődést mutattak a téma iránt, mert az előadások után interaktív beszélgetés következett, saját tapasztalatok megvitatásával. Számos kérdés hangzott el, amelyet a szakemberek megválaszoltak. A program vacsorával zárult.

A tanácskozás támogatója a Bethlen Gábor Alap.

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom