+381 24 544 200 cisz@tippnet.rs

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség egynapos képzést szervezett a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban Nem képtelenség! – a videó szerkesztés alapjai civileknek címmel. A képzés támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap.

A képzésre Vajdaság számos településéről érkeztek a civil szervezeti vezetők és tagok: Adáról, Martonosról, Palicsról, Péterrévéről, Szabadkáról, Topolyáról, Törökkanizsáról, Óbecséről és Zentáról.

A délelőtti előadásában Dr. Námesztovszki Zsolt a jogtiszta képek keresését, a kollázskészítést, és a Biteable alkalmazást mutatta be, amellyel érdekes reklámanimációkat készíthetünk. Számos előre elkészített sablon közül választhatunk.

Urbán Dorottya a Camtasia és a Movie Maker szoftvert ismertette, amelyeket mozgókép szerkesztésére, vágására használhatunk és különböző beállításokkal, effektusokkal tehetjük látványosabbá videónkat.

Ebéd után a PicPlayPost Collage Maker, Slideshow, Video Editor elnevezésű  mobiltelefonon használható videószerkesztő szoftert próbált ki a résztvevőkkel Urbán Dorottya. A jelenlevők a saját okostelefonjukon gyakorolták a különböző lehetőségeket és szerkesztették a hozott videókat.

A képzés alkalmat adott a tapasztalatcserére és sok olyan új információhoz jutottak az érdeklődők, amit otthon a gyakorlatban is alkalmazni tudnak.

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom