+381 24 544 200 cisz@tippnet.rs

Hatékonyabb civil – boldogabb civil címmel egész napos képzést szervezett Szabadkán a Vajdasági Magyar Civil Szövetség a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával.

A délelőtt folyamán Erős Ervin nemzetközi pályázati szakértő tartott előadást arról, hogy mire is kell odafigyelni a nemzetközi pályázatoknál, milyen tényezőket vesznek számításba az elbírálásnál.  Kiemelte a partnerség fontosságát, amennyiben egy-egy szervezet még nem elég erős ahhoz, hogy önállóan pályázzon. Az előadást csoportos műhelyezés követte, ahol a résztvevők azt a feladatot kapták, hogy generáljanak olyan projektet, amely új és kreatív megoldásokat tartalmaz.

Ebéd után a résztvevők a nyilvánossági kommunikáció témájával foglalkoztak. Mihályi Katalin a Magyar Szó kulturális rovatának szerkesztője és Farkas Zsuzsanna a Magyar Szó lektora tartott előadást a civil szervezetek médiában való megjelenésének fontosságáról. Hangsúlyozták a személyes kapcsolat kialakításának lényegét a különböző szerkesztőségek munkatársaival. Szó esett arról, hogy mikor kell sajtótájékoztatót tartani, hogyan épüljön fel egy hír, milyen elemeket tartalmazzon egy meghívó. Végül a résztvevők azt a feladatot kapták, hogy tudósítsanak a délelőtt megfogalmazott projektjükről. Mindenki felolvasta a megírt hírt és Farkas Zsuzsanna lektor egyenként kielemezte, és felhívta a figyelmet a javításra szoruló mondatokra.

A tartalmas képzés során a résztvevők választ kaphattak a felmerülő kérdéseikre, a szünetekben pedig lehetőségük nyílt az egymással való ismerkedésre, amely egy további sikeres együttműködés alapját is képezheti a jövőben.

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom