+381 24 544 200 cisz@tippnet.rs

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség Civil Tájékoztató Fórumot szervezett Bácskossuthfalván a Moravicai Értelmiségi Fórum közreműködésével. A fórum célja, hogy téjékoztassa a civil szervezeteket az őket érintő aktualitásokról, pénzügyi, jogi kérdésekről, pályázatokról.

Zsoldos Ferenc (Ci-Fi Civil Központ, Zenta) beszámolt a Kárpát-medencei civil hálózatosodáról, együttműködésekről, az új civil honlap indulásáról (civilek.hu).

Stausz Edina (Vajdasági Magyar Civil Szövetség, Szabadka) ismertette a magyarországi pályázati forrásokat és felhívta a figyelmet a hamarosan megjelenő pályázatokra, a pályázati partnerkeresés fontosságára.

Ricz András, (Regionális Tudományi Társaság, Szabadka), bemutatta a Nemzetközi és a várható EU-s civil pályázati lehetőségeket. Mindenképpen célszerű követni a kiírásokat és informálódni, hogy melyik támogatónak mik a prioritásai. Amennyiben valakinek jó ötlete van, és a szervezet megfelelő kapacitással rendelkezik, érdemes pályázni, vagy pedig partnerként részt venni egy-egy programban.

Harmath Éva, zentai könyvelő, beszámolt a civil szervezetek könyvelési kötelezettségeiről, évi zárszámadásról, pénzforgalomról, adózásról és a 2015-ös év végéig megjelent újdonságokról.

Losoncz Dávid, temerini ügyvéd,a civil szervezeteket érintő jogi kérdésekről, szabályzásokról beszélt, amelyeket szemmel kell tartani a szervezetek működtetése során.

A résztvevők érdeklődéssel hallgatták a tartalmas előadásokat és kérdéseket tettek fel az elhangzott témával kapcsolatban. A fórum jó hangulatban telt el és ez mindenképpen egy hasznos lehetőség a más-más tevékenységet végző és különböző településről érkező szervezeteknek az új ismeretek szerzésére, a tapasztalatcserére és az ismerkedésre.

A program megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom