+381 24 544 200 cisz@tippnet.rs

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség legutóbbi közgyűlésén, Szabadkán, megvitatott fontos civil kérdéseket. Ezt követően ellátogatott a környező településekre is, civil fórumot szervezett Királyhalmon, Hajdújáráson és Csantavéren.

Rövid bemutatkozás után a helyi civil szervezetekkel megvitatták az őket érintő aktuális kérdéseket, az önkormányzattal való együttműködés szükségességét és módját. Minden fórumon más-más téma foglalkoztatta a résztvevőket. Szóba került új civil szervezet bejegyzésének módja, költségei és az ezzel járó jogi szabályzások, a szervezetek egymás közötti együttműködése és annak pozitív hatása a közösségre, a településen sikeresen megvalósított civil programok, a közbiztonság kérdése, az elfásult közösség felélesztése. Az önkormányzattal való együttműködés kérdését minden fórumon pozitívan fogadták, és a szervezetek vezetői reményeiket fejezték ki, hogy pozitív visszhangra talál az összeállított javaslat. Információ hangzott el a várható magyarországi pályázati kiírásokról, amelyek magyarországi partnerszervezet segítségével pályázhatók meg.

A jó hangulatban lezajlott beszélgetések arra a következtetésre vezettek, hogy a civil szervezetek között is elengedhetetlen a személyes kapcsolat kialakítása. Fontos, hogy megismerjék egymást és tevékenységüket, és elsősorban ne vetélytársként, hanem együttműködő partnerként tekintsenek egymásra. A civil szervezetek tevékenysége során fontos a tudatosság és a hit.

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom