+381 24 544 200 cisz@tippnet.rs

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség 2014. november 24-én tartotta meg évi közgyűlését Szabadkán a Szakegyesületek és Társulatok Szövetségének székházában. De Negri Ibolya, a Közgyűlés elnöke nyitotta meg az ülést, üdvözölte az egybegyűlteket és ismertette a napirendi pontokat.

Az ülés első része fórum jellegű volt. Dr. Zsoldos Ferenc bemutatta az önkormányzatok és a civil szervezetek együttműködési lehetőségeit és beszámolt róla, hogy ez milyen módon és mértékben valósul meg Vajdaság magyarlakta településein. Béres Zoltán, a CISZ elnöke általánosságban mondott néhány szót a partnerségről, elemezte a civil szféra és az önkormányzat közötti kapcsolat néhány vonatkozását. A Vajdaság különböző részeiről érkező szervezeti vezetők is elmondták saját tapasztalataikat ebben a témában. Az ezt követő elnöki beszámoló után Stausz Edina irodavezető bemutatta a szabadkai Civil Központ 2013-ban végzett tevékenységét és az igénybe vehető szolgáltatásokat. A beszámolók után a Közgyűlés saját kérésére felmentette Miskolczi Józsefet a főtitkári tisztségéből.

A közgyűlés utolsó részében diskurzus alakult ki a jövőt illetően. A jelenlegi helyzetben nagyon fontos a kapcsolatépítés, az együttműködések folytatása és a szakmai fejlődés, mert csak így, közös összetartással tudunk fennmaradni, együtt pályázni és sikeresen tevékenykedni.

Kitűzés a Pinteresten

Megosztom